Maisha - Centrum voor Yoga en Mindfulness

Heleen

Mijn naam is Heleen Wielders.

 Ik ben getrouwd en heb twee zonen, en woon sinds 3 jaar in Elst. Van mijn 20ste tot 35ste heb ik gewerkt in de jeugdhulpverlening als groeps/gezins begeleidster. Samen met mijn man heb ik enkele grote reizen gemaakt: iets dat maakt dat ik goed besef hoe goed we het hebben in Nederland, en hoe we toch veel kunnen leren van andere culturen.

Yoga heeft me al vanaf mijn tienerjaren geïnteresseerd, en ik heb hatha, dru en chakrayoga gedaan. Yoga maakt me bewust van mijn lijf, en hoe met adem en bepaalde posities spanning van me af kan vloeien en ik geaard kan zijn. De kracht van de stilte heb ik ervaren met meditatie: terugkomen tot je centrum kan veel goed doen in een wereld vol prikkels.

In 2003 volgde ik in Chang Mai (Thailand) met mijn man een uitgebreide studie Thaise Yoga Massage: een heel mooie, meditatieve massage die je het gevoel kan geven een yogales gevolgd te hebben, zonder zelf in actie te komen.

In 2014 heb ik de opleiding Baby- en Peutermassage met yoga gevolgd bij de Weideblik in Wageningen. Het is prachtig aan ouders een heel aandachtvolle, ontspannen manier van omgaan met hun baby te leren. Met mijn praktijk Lotus-kinderen wil ik individueel of in groepjes Babymassage met yoga en Peutermassage met yoga aanbieden.

Ik verzorg samen met Emma de training ‘van Buik tot Baby’: een training voor zwangere vrouwen (en hun partners). In de training komen zwangerschapsyoga, mama-massage en babymassage aan bod. Door vóór de bevalling al babymassage te oefenen, kan na de geboorte direct met deze mooie vorm van aandacht begonnen worden. Na de bevalling volgen er nog twee lessen waarin je yoga voor nà de bevalling oefent, en je je baby masseert.