Mijn naam is Anja Theeuwen.

Sinds 2 jaar woon ik samen met Dick in Arnhem-Zuid en heb ik mijn werk in de financiële wereld verruild voor een baan als mantelzorg-vervanger bij Saar Aan Huis, heel fijn om te doen. Ik ben moeder van 3 volwassen kinderen die alle drie in en rondom Edam wonen, waar ik 25 jaar met veel plezier gewoond heb en waar ik ook yogalessen gaf.

 Op dinsdagavonden verzorg ik met de Qigong lessen bij Maisha en daar heb ik heel veel zin in. Naast qigong haal ik ook heel veel vreugde uit zingen bij acapella koor ZaZa in Arnhem en geniet ik van wandelen en fietsen in de natuur.  

Het begon allemaal met yogalessen volgen tijdens een emotionele periode in mijn leven. Ik had onverklaarbare fysieke klachten waar de Westerse reguliere geneeskunde geen antwoord op had. Tijdens de yogales leerde ik contact maken met mijn lichaam, bewust observeren en voelen, dit bracht rust en ontspanning. Ik besloot me verder te verdiepen in yoga en de klassieke yoga filosofie en volgde de 4 jarige Yoga-academie bij Yogacentrum Jans de Haan in Bussum (Raja-Yoga) tot yogadocent. Dat zorgde voor meer inzicht in mezelf en in de ander. Het veranderde mijn kijk op hoe ik in het leven wilde staan.

Naast mijn baan gaf ik hatha-yoga les en startte met de Hormoon-yoga opleiding in Amsterdam. Daar maakte ik voor het eerst kennis met qigong. Qigong bracht verzachting en daar was ik ongemerkt naar op zoek. Het was ontzettend fijn om de opleiding tot Qigong docent te volgen bij Wuxing Qigong in Zaandam. Ook de kennismaking met de achterliggende leer van qigong, het Daoïsme (Taoïsme)  bracht me nieuwe inzichten en wederom verzachting. Dat wil ik graag delen aan iedereen die hier meer over wil weten.