Mijn naam is Fons Aranda.

Fons Aranda Yoga

Getrouwd met een lieve vrouw en samen hebben we een prachtige dochter die ons in 2005 kwam vergezellen.

Mijn roots liggen in het Tibetaans Boeddhisme. Na enkele jaren van zelfstudie, kwam ik in 2009 in contact met het Tibetaans Boeddhistisch studie en meditatiecentrum Jewel Heart in Nijmegen waar ik "mijn" leraar Gelek Rinpoche ontmoette. Ik wist meteen met heel mijn wezen dat het zoeken naar een pad voorbij was. Ik was thuisgekomen. 

Sindsdien volg ik daar tot op heden ononderbroken cursussen, studie en meditatie groepen, doe 1 of meerdere retraites per jaar en sinds enkele jaren mag ik ook als vrijwilliger een bijdrage leveren. In januari 2017 heb ik door fortuinlijke omstandigheden mijn carrière als techneut vaarwelgezegd en heb ik tijd gekregen om te onderzoeken wat ik met de rest van mijn leven wou doen. Vastbesloten om vanuit mijn hart te gaan leven heb ik me omgeschoold tot Mindfulness trainer. Tijdens een Vipassana stilte retraite ontdekte ik Yoga. Iedere ochtend deden we yoga op het strand. Ik merkte op, dat ik al na enkele minuten in het bewegen al uit mijn hoofd was en thuiskwam in mijn lijf.... In de stilte. Bovendien was ik na 4 dagen yoga doen van de pijn in mijn schouders af waar ik al jaren mee rond liep.

Bij thuiskomst ben ik meteen drie keer per week Hatha lessen gaan volgen. Ik voelde aan alles dat ik iets met Yoga wilde doen, dus besloot ik al snel de Ashtanga Vinyasa opleiding te doen bij de Nieuwe Yoga School van Johan Noorloos in Amsterdam.  Sinds 2018 geef ik met ongekend veel plezier Yoga op verschillende locaties.

Bij Maisha zal ik een modified/basic Ashtanga Vinyasa Yogales gaan geven.