Mijn naam is Marjon Loonen.

 

Mijn eerste yogales kan ik me nog goed herinneren: ik was vooral verbaasd over en geboeid door het effect van een paar zo ogenschijnlijk eenvoudige oefeningen op mijn gevoel van gemak en welbevinden. Ook de rol die de adem hierin speelt heeft me vanaf het begin gefascineerd. Na een aantal jaren besloot ik dat ik hier meer van wilde weten en ben ik de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte gaan volgen en heb deze afgerond in 2009.

Ik geef sinds 2007 les en ben me daarbij steeds meer gaan verdiepen in vipassana meditatie en mindfulness, o.a. door het volgen van cursussen bij het Jewel Heart Centrum in Nijmegen en via vipassana retraites. Meditatie en yoga komen heel mooi samen in yin yoga. Als je het hebt over yin yoga heb je het ook over de meridianen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Om me daar verder in te verdiepen heb ik de basiscursus TCG bij Qing- Bai en de meridiaanyoga bijscholing van Maartje van Hooft afgerond.

In yoga ben ik steeds op zoek naar de kracht van de eenvoud en ben ik steeds meer aan het ontdekken wat vriendelijke aandacht voor jezelf en de wereld om je heen kan betekenen. En dat is een verrassende ontdekkingstocht.

Bij MAISHA verzorg ik op maandagavond yin yoga lessen. Deze lessen zijn sterk gericht op energiedoorstroming en doorspekt met oefeningen uit de meridiaanyoga.