Mijn naam is Reineke Mund.

Reineke

Yoga is mij met de paplepel ingegoten. Toen ik wat ouder werd, in pittige tijden, begon yoga steeds meer voor me te betekenen. Yoga zorgde voor rust en ontspanning en werd een basis van waaruit ik persoonlijk verder kon groeien. Later werd yoga een manier van leven.

Ik heb een achtergrond in de verpleegkunde en pedagogiek. Tot kort na de geboorte van mijn zoontje was ik werkzaam in de kinder- en jeugd-GGZ als orthopedagoog. Het moederschap was echter de aanzet om mijn hart te volgen en verder te gaan op het pad van de yoga. Die keuze was vooral gebaseerd op mijn wens om op een meer praktische manier aan de slag te gaan met kinderen en volwassenen.

In 2015 ben ik gestart met een 3-jarige yogadocentenopleiding bij Ron van der Post in Nijmegen en sindsdien geef ik (op invalbasis) les aan volwassenen op verschillende locaties. De bovenstaande opleiding is erkend door en gelieerd aan de Brahmrishi Yoga Training College, een afdeling van de Punjab Universiteit van Jaipur in India. Ook heb ik begin 2018 de opleiding Holistische Kinderyoga afgerond bij Arterre te Nijmegen. Sinds de zomer van 2018 geef ik ook (individuele) kinderyogales. Het doorgeven van alles wat yoga te bieden heeft vind ik zo waardevol!

Regelmatig neem ik zelf deel aan verdiepingsdagen en workshops om mijn yoga kennis uit te breiden en mezelf te blijven uitdagen. Want ook als docent ben je nooit uitgeleerd.

Bij Maisha ben ik voorlopig invaldocent, op termijn is het de bedoeling dat ik ga lesgeven in één of meer vaste groepen. 

Mijn naam is Gerda Wolff.

Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven en bij overheidsinstellingen gewerkt als onderwijskundig adviseur. Alhoewel ik jarenlang zelf yogalessen volgde, kwam er een keerpunt in mijn leven door nidra yoga en meditatie.

Ik besloot een sabbatical in te lassen om na te denken over de toekomst. Tijdens deze periode kwam er een (nidra)yogaopleiding op mijn pad die ik inmiddels heb afgerond. Ik heb de basisopleiding bij Yogapoint in Utrecht gevolgd en heb daarnaast een meditatieopleiding en specialisatiecursussen nidra yoga, mantrayoga, krya yoga en ademtherapie volgens de methode van Dixhoorn gedaan bij de Blikopener in Tilburg. Ik heb ook de bijscholing adem en ontspanningstherapie gevolgd bij Saswitha in Bilthoven. Hiernaast heb ik diverse inspirerende workshops gevolgd bij yoga instituten in het buitenland. 

De energie, de wijsheid van de docenten en de satsangs raakten mijn hart en gaven steeds meer richting aan mijn leven. Deze kennis en ervaring wil ik graag met iedereen delen. Mijn lessen geef ik vanuit het hart en met liefde voor de yoga. Bij Maisha geef ik yogales op donderdagmorgen van 9.00 -10.00 uur. Ik hoop je daar binnenkort te ontmoeten.

Namasté.

Mijn naam is Heleen Wielders.

 Ik ben getrouwd en heb twee zonen, en woon sinds 3 jaar in Elst. Van mijn 20ste tot 35ste heb ik gewerkt in de jeugdhulpverlening als groeps/gezins begeleidster. Samen met mijn man heb ik enkele grote reizen gemaakt: iets dat maakt dat ik goed besef hoe goed we het hebben in Nederland, en hoe we toch veel kunnen leren van andere culturen.

Yoga heeft me al vanaf mijn tienerjaren geïnteresseerd, en ik heb hatha, dru en chakrayoga gedaan. Yoga maakt me bewust van mijn lijf, en hoe met adem en bepaalde posities spanning van me af kan vloeien en ik geaard kan zijn. De kracht van de stilte heb ik ervaren met meditatie: terugkomen tot je centrum kan veel goed doen in een wereld vol prikkels.

In 2003 volgde ik in Chang Mai (Thailand) met mijn man een uitgebreide studie Thaise Yoga Massage: een heel mooie, meditatieve massage die je het gevoel kan geven een yogales gevolgd te hebben, zonder zelf in actie te komen.

In 2014 heb ik de opleiding Baby- en Peutermassage met yoga gevolgd bij de Weideblik in Wageningen. Het is prachtig aan ouders een heel aandachtvolle, ontspannen manier van omgaan met hun baby te leren. Met mijn praktijk Lotus-kinderen wil ik individueel of in groepjes Babymassage met yoga en Peutermassage met yoga aanbieden.

Ik verzorg samen met Emma de training ‘van Buik tot Baby’: een training voor zwangere vrouwen (en hun partners). In de training komen zwangerschapsyoga, mama-massage en babymassage aan bod. Door vóór de bevalling al babymassage te oefenen, kan na de geboorte direct met deze mooie vorm van aandacht begonnen worden. Na de bevalling volgen er nog twee lessen waarin je yoga voor nà de bevalling oefent, en je je baby masseert.

De docenten, die lesgeven bij Maisha - Centrum voor Yoga en Mindfulness, zijn allen bevoegd. Onder het kopje "Docenten" is van elke yoga-docent een zelfgeschreven resumé te lezen. Op de bovenste foto van links naar rechts: de docenten Marjon, Karen, Hanske, Esther, Evelien, Emma en Nelleke.  

Inmiddels heeft Esther ons verlaten en is  Ewelina (dynamische hatha-yoga) erbij gekomen

Mijn naam is Nelleke Kooij.

Sinds 2014 geef ik met veel plezier hatha yoga bij Maisha. In het begin als invaldocent en nu geef ik iedere week drie lessen, twee op dinsdagavond en een op donderdagochtend. Daarnaast val ik nog steeds af en toe in voor een van de andere docenten, dus grote kans dat we elkaar eens tegenkomen als je yoga bij Maisha doet!

Bewegen met aandacht

Voor mij is yoga bewegen met aandacht. Aandacht voor je lichaam, voor je adem en voor je geest. In mijn hatha-yogalessen nodig ik je uit om met je aandacht naar binnen te keren. Door met je aandacht aanwezig te zijn in je lichaam, word je je bewust van overbodige spanningen in je lichaam. Met behulp van je adem leer je deze spanningen steeds dieper los te laten. Je adem weerspiegelt je gemoedstoestand: zoals je ademt, zo denk je en zoals je denkt, zo adem je. Wanneer je adem onrustig is, snel en oppervlakkig, dan is je denken onrustig. Wanneer je adem rustig en diep is, dan is je denken rustig. Door het beoefenen van yogahoudingen en ademoefeningen, breng je je adem tot rust en komt tegelijkertijd je geest tot rust.

 

Opleiding

Ik heb mijn opleiding aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven gevolgd. Na het afronden van de eerste drie basisjaren volgde ik de modules Anatomie en Fysiologie, Ayurvedische Beginselen, Yoga en Wijsbegeerte en het specialisatiejaar Zwangerschapsyoga. In 2017 heb ik de opleiding afgerond met de module Ayurvedische Massage en mijn eindscriptie over de hurkzit. Een veelzijdige houding, die voor veel westerse mensen niet altijd meer even vanzelfsprekend kan worden aangenomen.

Sinds een aantal jaar noemt de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte de vorm van hatha yoga die zij onderwijzen: Saswitha Yoga. Deze vorm van hatha yoga heeft een aantal onderscheidende kenmerken, die zij mooi verwoord hebben in het volgende stuk:

 

Saswitha Yoga

Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren. Een les Saswitha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-?sana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding op de statische houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

 

Gratis proefles

Yoga of Mindfulness iets voor jou?
Meld je dan nu aan voor een gratis proefles.

Proefles aanvragen

Ga naar boven