Triggerpoint yin

Het programma in de ochtend bestaat uit een les waarbij de voordelen van trigger point deep tissue release en yin yoga met elkaar worden gecombineerd. Het zijn twee technieken die los van elkaar beoefend kunnen worden om spanning uit het fascie en de spieren te halen. Samen hebben ze echter een nog dieper ontspannend effect op het fysieke, mentale en emotionele lichaam.  

In Triggerpoint Yin worden ballen gebruikt om tijdens yin yogahoudingen spanning uit trigger points te halen. Trigger points zijn contracties of pijnlijke verhardingen die de flexibiliteit en kracht van de spieren beperken. Trigger points zitten in spieren, maar kunnen in elke laag van zo'n spier voorkomen. Met specifiek hiervoor bedoelde ballen worden de trigger points van de dieper gelegen lagen opgezocht. Als er druk gegeven wordt op zo'n trigger point, kan dit in eerste instantie pijnlijk aanvoelen. Toch zullen pijn en spanning uiteindelijk afnemen, omdat er endorfines (hormonen) worden vrijgegeven in de bloedbaan. Deze hormonen werken namelijk als een lichaamseigen pijnstiller en vergroten het ervaren van geluk. 

10.15-10.30 uur: Ontvangst
10.30-10.45 uur: Welkom & uitleg
10.45-12.15 uur: MyoYin les
12.15-13.00 uur: Eindontspanning
13.00-13.15 uur: Afsluiting
 

Verbonden adem:

Tijdens het programma in de middag wordt eerst de weg in ons lichaam vrij gemaakt door milde yoga- en ademhalingsoefeningen te doen. Daarna volgt een verbonden adem sessie, liggend op de rug. De sessie wordt afgesloten met een ontspanning en een korte meditatie.

Bij de verbonden adem haal je de pauze weg tussen de in- en uitadem en tussen de uit- en inadem. Je ademt dus circulair, zonder onderbreking. De inademing is vol en diep, de uitademing laat je ontspannen vallen. Via de verbonden adem kan je een proces instappen waarbij dat wat onbewust is in jou, naar de oppervlakte kan komen. Door deze manier van ademen brengen we een hoge trilling in het lichaam waardoor onbewuste spanningen los kunnen komen. Hierdoor voelen we ons vrijer en kunnen we meer levendigheid en vreugde ervaren.

14.15-14.30 uur: Ontvangst
14.30-14.45 uur: Welkom & meditatie
14.45-15.15 uur: Warming up & shaken
15.15-16.15 uur: Uitleg & verbonden ademcirkel
16.15-16.45 uur: Ontspanning
16.45-17.00 uur: Afsluiting
 

Lunch:

Van 13.15-14.15 uur is er tijd voor lunch. Op locatie wordt een lunch verzorgd. Voor een bedrag van € 10,00 eet je mee, maar het is ook mogelijk zelf iets mee te nemen voor de lunch of voor de lunch weg te gaan/na de lunch te komen als je slechts aan een dagdeel meedoet. Indien je mee wilt eten, dien je dit op te geven bij de aanmelding. Eventuele dieetwensen kun je dan gelijk kenbaar maken. 

Voor zowel het programma in de ochtend geldt dat het minimum aantal deelnemers voor de training 4 en het maximum 11 is.