Ben jij gevoelig, heb je moeite met concentreren of ben je snel bezorgd? Slaap je slecht, heb je vaak last van je darmen of ben je snel vatbaar voor ziektes? Dan is de kans groot dat je Vata Dosha uit balans is. Tijdens deze workshop leer je hoe Yoga en Ayurveda jou kunnen helpen de balans hiervan weer te herstellen en te behouden, zodat je je weer energiek gaat voelen.

Maar liefst 60% van alle ziektes wordt veroorzaakt door een disbalans van het Vata Dosha in het lichaam. Vanaf je 35e levensjaar, neemt dit Dosha in het lichaam toe. Het is dan ook logisch dat je gezondheid vaker wordt ondermijnd, naarmate je ouder wordt. Maar ook als je van nature veel Vata in je hebt, kun je vatbaarder zijn voor ziektes. Tijdens deze workshop leer je met welke Asana's (yogahoudingen), Pranayama's (ademoefeningen), Ayurvedische rituelen en voeding je de balans van Vata in je lichaam kunt herstellen/behouden.

De workshop wordt aangeboden op zondag 1 september en duurt de hele dag, en waarbij we aan het eind van de dag onze eigen ayurvedische maaltijd zullen bereiden en nuttigen. De dag wordt verzorgd door Hanske Brouwer en Emma Haspels. Locatie aan het begin van de dag: Elst, yogacentrum Maisha, Vlasstee 4 en aan het eind van de dag: Landerij de Park, De Park 12, Elst. Thema is : Vata in balans. 

Het programma ziet er als volgt uit:
10.00-10.15 uur: ontvangst en kennismaking
10.15-10.30 uur: uitleg Vata Dosha vanuit Ayurvedisch perspectief
10.30-12.00 uur: yoga- en ademoefeningen die het Vata Dosha in balans brengen
12.00-13.00 uur: Vata balancerende lunch met uitleg vanuit Ayurvedisch perspectief
13.00-13.15 uur: naar landerij De Park (kijk hier voor een impressie van deze locatie)
13.15-13.45 uur: rondleiding in de kas en tuin waar later de groenten geoogst kunnen worden 
13.45-14.30 uur: Vata balancerende wandeling in het labyrint
14.30-18.00 uur: Vata kookworkshop (oogsten, bereiden en eten van een maaltijd gericht op het in balans brengen van het Vata Dosha).

Tijdens de dag zelf, ontvang je de theoretische achtergrond van deze dag in een map om thuis nog eens na te kunnen lezen. Dit zit, net als eten, drinken en gebruik van yogamaterialen, bij het lesgeld in.

Als je geïnteresseerd bent om mee te doen, kun je je hier aanmelden. Je ontvangt dan praktische informatie en betalingsinstructies. Als de betaling binnen is, is je plek definitief. Wees er snel bij, want de groep is beperkt tot maximaal 12 deelnemers en de korting van € 10,-- geldt tot 1 augustus 2019!

Kosten:
€ 85,00 (€ 10,00 korting bij aanmelding en betaling voor 1 augustus 2019)