Bij MAISHA - Centrum voor Yoga en Mindfulness kun je diverse vormen van yoga beoefenen. Je kunt ons ook op Facebook vinden. Van elke aangeboden vorm kun je elders op deze site een korte beschrijving lezen. Hier een overzicht:

Hatha-yoga is een rustige vorm van yoga, die zich vooral richt op de adem. De oefeningen en yoga-houdingen (asana's), die in een uur de revue passeren, zijn erop gericht om alle spieren van het lijf aan de beurt te laten komen. Elke oefening wordt voorgedaan op het ritme van de ademhaling. Een pittiger vorm van hatha-yoga is de dynamische hatta-yoga..

Critical Alignment yoga stelt dat het lichaam spanningsvrij kan bewegen als de bewegingsketens op de juiste manier worden ingezet. Dat lukt niet altijd en kunnen er klachten ontstaan - bij voorbeeld hoofdpijn, rugpijn of gewrichtsklachten. Deze vorm van yoga maakt gebruik van hulpmiddelen als yogastrips en bolsters voor bepaalde houdingen.

Chakra yoga is een vorm van yoga, waarbij de oefeningen en houdingen (afkomstig uit de hatha yoga) zijn geinspireerd door de 7 chakra's. De lessen worden aangeboden in een cyclus, waarbij elke maand een chakra centraal staat.

Yin Yoga is een zachte  vorm van yoga, die speciaal is ontworpen om de weefsels aan te pakken, die overeenkomen met de meridianen van de acupunctuurtheorie en richt zich op de diepere dimensies van yoga met chakra's, adem en meditatie. In de lessen wordt vooral gekeken naar de anatomie van jouw lichaam en worden de asana's daarop aangepast. De houdingen worden over het algemeen wat langer aangehouden, waardoor vooral het bindweefsel geactiveerd wordt.

Dru Yoga is een zachte vorm van yoga, geschikt voor velen. In de les worden naast yoga asana's, onder meer vloeiende bewegingsreeksen gegeven. Deze stellen je in staat te ontspannen, geblokkeerde energie los te laten en ruimte te ervaren.

Kundalini yoga is een actieve vorm van yoga. In vergelijking met bijvoorbeeld Hatha yoga is hij wat intensiever. De oefeningen zijn vaak dynamisch. In elke les wordt een kriya behandeld. Een kriya is een vaste serie oefeningen die aan een bepaald thema werkt. Bijvoorbeeld de rug, je weerstand, conditie, lever etc. Er zijn zeer veel verschillende kriya's.

Ashtanga Vinyasa Yoga is een zeer dynamische yoga stijl. Het wordt gezien als een van de meest uitdagende vorm van yoga.  Je wordt bij Ashtanga Vinyasa Yoga fysiek en mentaal uitgedaagd je grenzen te verkennen.

Naast deze vormen van yoga, biedt Maisha - in samenwerking met Eric van de Berg - halfjaarlijks een mindfulness-training aan. Mindfulness is gebaseerd op 3 grondprincipes: leven met aandacht, bewust handelen en leven in het hier en nu. De training biedt handvatten om deze grondprincipes te integreren in het leven van alledag.

De docenten, die werken bij MAISHA zijn allemaal bevoegde yoga-docenten; elders op deze site kun je van elke docent een korte biografie lezen.

MAISHA wil bij alle groepen een veilige, vertrouwde sfeer creëren, met persoonlijke aandacht van de docent en aandacht voor elkaar.

Tenslotte: bij MAISHA is het mogelijk een gemiste les in te halen bij een andere aangeboden vorm van yoga. Ben je bekend met hatha yoga en wil je eens een keer ervaren wat Dru yoga is, dan is dat ook mogelijk, wel even in overleg.