Wat is Dru Yoga?

Dru Yoga is een zachte vorm van yoga waarbij je de gewrichten soepel houdt en je lichaam zoveel mogelijk ‘in lijn’ met de zwaartekracht, zodat de minste belasting ontstaat. Kernstabiliteit – aanspanning van de onderbuikspieren – zorgt voor een optimale bescherming van je (onder)rug.

Door ontspanning en het accepteren en respecteren van je eigen grens, ben je in staat gestagneerde energie los te laten en ruimte te ervaren. Dru staat voor ‘het stille punt in jezelf’, zoals ik het interpreteer: je ziel, die nooit verandert. Door hier naar terug te keren ervaar je authenticiteit, kracht, plezier en energie. De les bestaat uit het activeren van het lichaam, vloeiende bewegingsreeksen, voorbereidende oefeningen voor de asana’s (yogahoudingen), asana’s en een eindontspanning. Daar waar nodig worden aanpassingen gemaakt, zodat een ieder op eigen niveau mee kan doen.

De ademhaling is met dit alles onlosmakelijk verbonden, en werkt ondersteunend, verdiepend, reinigend en ontspannend. Muziek en beeldtaal worden gebruikt ter ondersteuning en versterking van de sfeer.