Creëer je eigen geluk door anders te leren kijken!

 “Aandacht hebben en aanwezig zijn vanuit een geest, die leeg is” is een eeuwenoud begrip, dat al bekend was en beoefend werd in de Boeddhistische traditie. Deze aloude oosterse filosofie gecombineerd met elementen uit de westerse psychologie wordt tegenwoordig vaak aangeduid met het begrip Mindfulness.

In onze vertaling betekent het, dat je leert voelen en leert naar jezelf te durven kijken. Lichaam en geest zijn één. De adem vormt de verbinding tussen beide.Door de adem te voelen in je hele lichaam en gewaar te worden wat de adem doet helpt je om aanwezig te zijn in het moment en in je lichaam. In het hier en het nu.Eckhart Tolle omschrijft dat prachtig in zijn boeken :”De kracht van het nu” en “ De nieuwe aarde”.

Intuitief voelen én denken moeten in balans zijn. In de westerse maatschappij is het “denken” dominant geworden ten opzichte van het “voelen”. Het mannelijke dominant tegenover het vrouwelijke.

Tijdens de mindfulness training leer je de ”wervelingen van het denken” stop te zetten door meditatie en het observeren van je gedachten zonder oordeel. Door stiltemeditatie en visualisaties ervaar je dat achter het drukke denken een oase van rust en aanwezigheid voelbaar wordt. Vanuit die rust durf je naar jezelf te kijken en kan er bewustwording groeien.Je gaat elke situatie en persoon zien als een mogelijkheid om te leren. In elke situatie en in elke interactie met een ander persoon word je als het ware een spiegel voorgehouden. Elke emotie of gevoel zegt iets over jezelf.

Door het beoefenen van Mindfulness leer je bewuster in het leven te staan. In de training leer je op een andere manier om te gaan met gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen.

De mindfulness training kan leiden tot

-een betere balans in je leven 
-stressreductie
-verbetering van concentratie
-verbetering van je psychische weerbaarheid
-het hanteren van chronische pijnklachten
-ontwikkeling van je persoonlijke spiritualiteit

Hoe wij onze visie op mindfulness omzetten in een mindfulness-training vind je hier op deze site.