Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is ontwikkeld door Paul Grilley. Op YouTube vind je allerlei demo-clips, b.v. deze om een indruk te krijgen van deze vorm van yoga.

Yin Yoga is een zachte  vorm van yoga, die speciaal is ontworpen om de weefsels aan te pakken, die overeenkomen met de meridianen van de acupunctuur theorie en richt zich op de diepere dimensies van yoga met chakra's, adem en meditatie. In de lessen wordt vooral gekeken naar de anatomie van jouw lichaam en worden de asana's daarop aangepast. De houdingen worden over het algemeen wat langer aangehouden, waardoor vooral het bindweefsel en de gewrichten versoepelen, ontspannen en versterken. Het richt zich minder op de spierspanning.

Yin Yoga wordt op een passieve manier aangeboden, maar door het langer aanhouden van een houding kan het desondanks als een intensieve beoefening ervaren worden.

Het specifieke van Yin Yoga is, dat er wordt gekeken naar jouw lichaamsbouw. De docent begeleidt je naar de juiste houding die voor jouw lichaam optimaal is.

Doordat de houdingen wat langer worden aangehouden, kun je met je aandacht naar binnen en open je je meer voor de wijsheid van jouw lichaam. Je vindt de rust in jezelf.

Yin Yoga werkt positief voor mensen met spierklachten, bij voorbeeld bij reumapatiënten. Tijdens hevige stressperioden of burn-out klachten kan Yin Yoga je helpen de klachten te verminderen.