Yoga Nidra is een diepgaande systematische methode voor een complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Het begrip Yoga Nidra komt uit het Sanskriet en bestaat uit 2 woorden: yoga betekent verbinding en éénpuntige concentratie, nidra betekent slaap. Tijdens de Yoga Nidra lijkt het, alsof men slaapt, maar het effect werkt door op de diepere lagen van het bewustzijn èn onderbewustzijn. Men bevindt zich op de grens van waken en slapen.

Tijdens Yoga Nidra wordt eerst aandacht gegeven aan het lichaam, vervolgens aan de adem. Als het lichaam en de geest tot rust gekomen zijn, benoem je een intentie voor deze yoga nidra sessie. Daarna wordt de aandacht gericht op visualisaties, zodat je in nde diepere staat van ontspanning komt.

Programma:

19:30-20:00: Yin Yoga om lichaam en geest tot rust te brengen

20:00-20:45: Yoga Nidra

20:45-21:00: Thee

21:00 Einde sessie

 

Kosten €15. Opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op vrijdagavond 30 november is er een  lezing Meridiaantherapie door Erwin Zeydner 

Locatie: Vlasstee 4, Elst.

Tijd: van 20.00 tot 21.30 uur.

In de lezing vertelt Erwin, die fysiotherapeut is, over een therapie, die het zelfgenezend vermogen aanspreekt. Door middel van een massagestaafje worden de in de acupunctuur bekende meridianen gestimuleerd, waarna het lichaam van binnenuit genezingsprocessen in gang kan gaan zetten. Extra aandacht wordt er gegeven aan operatie-littekens (vooral in het buikgebied) die het verloop van de energie in de meridianen kunnen storen en daardoor vaak de oorzaak zijn van klachten. In Duitsland werken 3000 therapeuten met deze methode, in Nederland een handvol. Welke groep patiënten kan geholpen worden? Mensen met functionele klachten, dat wil zeggen dat er ‘niks’ aantoonbaars gevonden wordt en er toch klachten zijn zoals: migraine, slapeloosheid, fybromyalgie, chronische rugpijn en ‘van alles wat’ hebben. Na 1 behandeling is duidelijk of de therapie aan zal kunnen slaan. Erwin heeft een eigen praktijk in Elst (Gld), waar hij gebruik maakt van deze aanpak, die hij tijdens zijn jarenlange verblijf in Zwitserland en Duitsland bestudeerd en eigen gemaakt heeft.

De toegang is gratis. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de tuin van Vlasstee 4, Elst gaat langzaam een lang gekoesterde wens in vervulling. Een eigen yogacentrum, helemaal ontworpen en ingericht voor yoga. Het centrum gaat ruimte bieden aan groepen tot 15 personen en heeft een eigen ontvangstruimte. Hieronder een impressie van de bouw, met foto's en bouwtekeningen!

 

Nadat de schutting gesloopt is, de rotzooi achter het schuurtje opgeruimd en de dennenhaag gerooid, komt een heel aardig schuurtje tevoorschijn! 

Zin in een leuke alternatieve verjaardag?

Maisha introduceert het yogafeestje! Stel je voor: samen met je vrienden en vriendinnen een groepsles  yoga, met een deskundige en bevoegde yogadocente in een kleinschalige en vertrouwde sfeer. Het maakt daarbij niet uit, of je vriend(inn)en ervaren yogi's zijn of volstrekte beginners. De oefeningen doe je altijd op je eigen niveau, en de docente benadrukt, dat je goed naar je lichaam moet luisteren en nooit moet forceren. De workshop bestaat uit een korte uitleg over yoga, een aantal yoga-oefeningen en een ontspanning aan het eind.

We bieden het yogafeestje aan als aparte workshop of als arrangement. Kies je voor de aparte workshop, dan overleggen we over het tijdstip. Maisha is daarin erg flexibel. De kosten voor de workshop bedragen € 10 per persoon, inclusief thee. Het maximaal aantal deelnemers is 10. Wij zorgen voor de matjes en de ruimte, jij en je vriend(inn)en hoeven alleen makkelijk zittende kleren aan te doen en een flinke handdoek mee te nemen. De locatie is Vlasstee 4, Elst. Je kunt contact opnemen met Emma via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via mobiel 06-41458828.

Het arrangement bestaat uit de workshop, zoals hierboven beschreven, gevolgd door een (h)eerlijke vegetarische lunch of diner - afhankelijk van het afgesproken tijdstip. Eerlijk, omdat de meeste ingrediënten uit eigen tuin komen en heerlijk, omdat Emma naast een goede yogadocente ook een goede kokkin is. Kosten voor het arrangement is € 20 per persoon en ook nu is het maximum aantal deelnemers 10.

We zullen er alles aan doen, om van jouw alternatieve verjaardagsfeestje een geslaagd feestje te maken!

  

 

Gratis proefles

Yoga of Mindfulness iets voor jou?
Meld je dan nu aan voor een gratis proefles.

Proefles aanvragen

Ga naar boven